تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۰۵
کد مطلب : ۹۷۸
تعداد نظر۱
جالب است ۳
مقاله مهم مدیر پیشین موسسه و روزنامه کیهان ایران، درباره افغانستان

آیا حرم افغانستان نیاز به مدافع ندارد؟

آیا امید به تغییر سیاست تهران هست؟
آیا حرم افغانستان نیاز به مدافع ندارد؟
■ مهدی نصیری[ژورنالیست مشهور ایرانی و مدیر پیشین موسسه و روزنامه کیهان]

بعد از خروج آمریکایی‌ها از افغانستان و سقوط دولت اشرف غنی، انفجارات علیه مردم مظلوم افغانستان و به خصوص شیعیان افزایش چشمگیری داشته و صدها انسان را به خاک و خون کشانده است. عوامل این انفجارها یا خود طالبان هستند و یا شاخه ای فراافراطی از طالبان و یا داعش که در هر صورت این دولت طالبان است که باید پاسخگوی این جنایات و ناامنی موجود در افغانستان باشد.

اما از سوی دیگر باید به مقامات سیاسی ایران گفت که آیا از دست شما در قبال این انسان کشی و شیعه کشی کاری بر نمی آید؟ آیا نمی توانید با دولت طالبان اندکی قاطع و درشت صحبت کنید؟ شما که زبانتان در برابر ابرقدرت آمریکا این قدر سرخ و تند و بی‌ملاحظه است، چرا در برابر دولت طالبان با احتیاط و دست به عصا رفتار می کنید؟ آیا واقعا طالبان را جنبش اصیل منطقه می دانید و یا چون همکاران سابق من در کیهان فکر می کنید طالبان به تأسی از امام خمینی جنبشی ضد آمریکایی است و باید با آنان کنار بیاییم و متحد خود در برابر آمریکا بدانیم و به همین دلیل فکر می‌کنید نمی‌ارزد که در برابر این خونریزی‌ها و جنایات رخ داده در حیطه حاکمیت طالبان موضعی سخت بگیرید، بیانیه صادر کنید، حوزه ها و مراجع تقلید را بسیج کنید، راهپیمایی اعتراضی بگذارید؟ آیا خون فلسطینی به شهادت رسیده توسط صهیونیستها رنگین تر از خون مردم و شیعیان افغانستان است؟
آیا همین که آمریکایی‌ها از افغانستان رفته اند، عطش انقلابی گری و استکبار ستیزی شما ارضا شده و دیگر برایتان مهم نیست که چه بر سر مردم افغانستان و به خصوص شیعیان آن که قربانی غالب این جنایات هستند می اُید؟
آیا حرم افغانستان نیازی به مدافع ـ لااقل در حد برخورد قاطع دیپلماتیک و تبلیغاتی با طالبان
ـ ندارد تا شما جریان ملی و فراملی مدافعان حرم راه بیاندازید و افکار مردم شیفته اهل بیت ع ایران و خارج از ایران را به نفع خود و سیاستهای منطقه ای تان بسیج کنید؟
 ممکن است بگویید کدام حرم در افغانستان؟ پاسخ این است که هیچ حرمی بالاتر از انسان و جان انسانهای بی گناه نیست و بدون شک جان انسان یا انسانهایی را به فجیع ترین شکل گرفتن نزد خداوند خطیرتر و ننگین تر از ویرانی بنای حرم امامان و امام زادگان ع است، به خصوص اگر این انسانها شیعیان و محبان آن امامان هم باشند.
 اگر مقامات انقلابی و استکبار ستیز ما به این آیت عظیم و تکان دهنده قرانی توجه داشتند که «هر کس انسان بی گناهی را بکشد مانند آن است که بشریت را کشته است»، هرگز این قدر ساده و بی اعتنا یا کم اعتنا از انفجارات و جنایات صورت گرفته در افغانستان عبور نمی کردند. بنا و ساختمان حرمها اگر ویران شود، مجددا بهتر از قبل تجدید بنا می شود و عشق مردم به اهل بیت افزایش می یابد و در تاریخ، این امر به ویژه در زمان متوکل حاکم عباسی که حرم امام حسین ع را کاملا ویران کرد و زمین آن را به آب بست، سابقه داشته و در مورد حرم امام رضا ع نیز به توپ بستن آن توسط روسها رخ داده و بعد دیدیم که مجددا بهتر از اول برپا شدند اما کشتن یک انسان بی گناه و او را از حق حیات محروم کردن به هیچ وجه قابل جبران نیست و شاید از همین رو خداوند در قران، گناه آن را معادل کشتن کل بشریت دانسته است.
این که در ایدئولوژی جمهوری اسلامی سائقه و انگیزه ستیز با آمریکا جای همه اصول دینی و انسانی دیگر را بگیرد و چون صاعقه‌ای بر سر همه منافع ملی در سیاست ورزی داخلی و خارجی فرود آید و تحریم و تحقیر و فقر و فلاکتی کمرشکن را بر مردم تحمیل کند و هیچ گوش شنوایی برای اصلاح این سیاست چهل و دوساله بی ثمر و بلکه ویرانگر نباشد، با هیچ گز و معیاری قابل فهم و توجیه نیست مگر آن که بگوییم طرفداران و پی جویان این سیاست آن را بهترین ابزار برای تداوم سهل و ساده قدرت خود می دانند و یا آن که در بی خبری مطلق از آنچه بر سر مردم و ایران در این سالها آورده اند به سر می‌برند.
دلیل این امر هر چه باشد اما نباید تردید کنند که این روند قابل تداوم نبوده و یک لحظه تاریخی دیر یا زود می تواند فرا برسد و بنیاد این سیاست ورزی و سیاست ورزان را به فنا دهد و سرزمینی را به ویرانی بکشاند و نام مسببان آن را در تاریخ سلاطین و نظامهای حکمرانی مشابه ثبت کند. https://panjshirnews.com/vdcht6nwd23nq.ft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

واقعا ندارد؟