تاریخ انتشار :جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۱
کد مطلب : ۳۳۸۸
«قدرت نرم» و برتری دیپلماسی فعال جبهه مقاومت ملی؛ چرا مخالفان این جبهه به وحشت افتاده اند؟
جوزف نای دانشمند و پژوهش‌گر سیاسی اهل ایالات متحده‌ی آمریکا است. وی، به ‌عنوان یکی از نظریه پردازان مشهور معاصر در عرصه روابط بین‌الملل، نظریه قدرت نرم را با تمام ابعاد آن به عرصه سیاسی جهانی کشور ها وارد و معرفی کرده است.
آقای نای، در تعریف قدرت نرم می‌گوید: « قدرت متقاعدکنندگی یا قدرت نرم، توانایی یک کشور در ایجاد شرایطی است که در آن سایر کشورها منافع و علایق خود را به صورتی تعریف و دنبال کنند تا با منافع و علایق آن کشور، همخوانی داشته باشد.»
همچنین این نظریه‌پرداز معاصر متعقد است که اثبات قدرت، تنها در گروی منابع قدرت نیست بلکه به توانایی ایجاد تغییر رفتار سایر دولت‌ها وابسته است.
در ضمن اینکه اطلاعات و ارتباطات  از منابع مهم قدرت نرم اند، تأمین روابط و گسترش پایدار آن با کشورها نیز از مؤلفه‌های اصلی قدرت نرم معرفی گردیده که در قالب دیپلماسی کشوری و یا جریانی تبلور پیدا می‌کند و به حیات خود ادامه می‌دهد.
مبتنی بر نظریه نای، عملکرد سیاست خارجی «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در اقناع کشورها و تغییر در سیاست‌ها و دیدگاه شان نسبت به وضعیت کنونی افغانستان، در دوسال گذشته عملکرد موفقانه داشته است و با توجه به واقعیت‌های موجود و سیاست‌های گنگ و چند پهلوی آمریکایی‌ها نسبت وضعیت جاری افغانستان، دستگاه دیپلماسی این جبهه توانسته است تا حدودی در راستای اقناع کشورهای مهم جهان و منطقه موفقانه عمل کند.
از زاویه دید واقع‌بینانه و به‌دور از حب‌وبغض در قضاوت‌های ما، به درستی پی‌میبریم که یک جریان سیاسی-نظامی که هنوز جغرافیای در اختیار نداشته باشد، مقبولیت و جایگاه جهانی به اندازه جبهه مقاومت ملی نمی‌داشته باشد و یا حداقل نادر است.
ابتکار برگزاری نشست ویانا، حضور فعال و پویا در اتاق‌های فکر اروپایی و آمریکایی و ایجاد روابط موثر با کشورهای اروپایی، منطقه و همسایه از برجسته‌گی‌های عرصه دیپلماسی این جریان است. همچنان همسویی کشورهای منطقه و جهانی با سیاست‌ها و خطوط مبارزاتی جبهه مقاومت ملی افغانستان اتفاقی نیست و در نتیجه یک دیپلماسی  فعال و پویا محقق می‌یابد.
چندی پیش، انستیتوت هادسن از نهادهای معتبر پالیسی‌ساز  و تأثیر گزار در ایالات متحده امریکا، برنامه‌ای تحت عنوان «جبهه مقاومت ملی افغانستان و مبارزه با طالبان» برگزار کرد که در آن مایک والتز عضو کنگره‌ی ایالات متحده، علی‌میثم نظری مسؤول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی و لوک کافی از اعضای ارشد موسسه‌ی هادسن حضور داشتند. این میز مدور توسط نولان پیترسن، از اعضای ارشد موسسۀ هادسن و شورای آتلانیک و از سربازان اسبق ایالات متحده در افغانستان، مدیریت و گردانندگی می‌شد.
تدویر این میز مدور، بدون شک از اهمیت والایی برخوردار است، که نشان دهنده نفوذ قدرت نرم دستگاه خارجی جبهه مقاومت ملی به اتاق‌های فکر و لایحه‌های مختلف سیاسی در سطح جهانی، می باشد.
همین‌طور حضور چندی پیش رهبر جبهه مقاومت ملی به کشور فدراتیف روسیه و ملاقات با مقامات و سیاسیون آن کشور، برای درک وضعیت افغانستان و متقاعده کردن آن‌ها در ایجاد رابطه رسمی و پایدار با جبهه، برتری «قدرت نرم» یا دیپلماسی فعال جبهه را نشان می‌دهد.
حضور امروز احمد مسعود رهبر این جبهه، ‌به شکل رسمی در پاریس مرکز کشور فرانسه و ملاقات با مقامات، کارشناسان و اعضای پارلمان آن‌کشور، تبیین کننده برتری قدرت نرم این جریان است.
برتری این قدرت، سبب وحشت و هراس در دل مخالفان به‌خصوص گروه طالبان گردیده است. از نشر خبر سفر رسمی رهبر جبهه مقاومت ملی به فرانسه، گروه طالبان و لابی گران سفید چهره شان و همچنان نیروهای همسو با این گروه در تبانی با حامیان بیرونی شان تلاش دارند، تا تبلیغات پوپولیستی گسترده‌ی را در سطح داخلی و فضای مجازی راه اندازی نمایند. تبلیغاتی که نشان‌دهنده ترس درونی این گروه است.
 
نویسنده: عبدالله فرزان
https://panjshirnews.com/vdcd.j0s2yt0sja26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما