سازمان پیمان امنیت جمعی (COSTO) به ادامه نگرانیها درباره خطر نفوذ گروههای تروریستی از خاک افغانستان زیر سلطه طالبان به جمهوریهای آسیای میانه بهویژه تاجیکستان، مرز این کشور با افغانستان را تقویت میکند.
ایالات متحده امریکا به تازهگی به شهروندانش بابت سفر به افغانستان زیر سلطه طالبان هشدار داده و گفته است که خطر بازداشتشان از سوی گروه طالبان وجود دارد.
گروهی از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری زیر نام «حرکت سرنوشت و کانون فرهنگی هزارههای هامبورگ» به مناسبت روز جهانی حقوق بشر (۱۰ دسمبر برابر با ۱۹ قوس) ادعا کرده است که در جریان یک سال گذشته طالبان دستکم ۱۶۰ مقام و نظامی حکومت پیشین در افغانستان را اعدام کردهاند.
سازمان تحقیقاتی بینالمللی ارزیابی تهدیدات امنیتی و صحی در جهان، به تازهگی افغانستان تحت سلطه طالبان را برای سفر در سال ۲۰۲۴ دومین کشور خطرناک جهان اعلام کرده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در تازهترین اظهاراتش گفته است که نیروهای مخالف طالبان در به چالشکشیدن این گروه در مسایل داخلی و خارجی فعالتر شدهاند.
عصمتالله ایرگاشف، نماینده اوزبیکستان در امور افغانستان و توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در گفتوگوی دوجانبه پیرامون وضعیت جاری در افغانستان صحبت کردهاند.
دیدبان حقوق بشر به تازهگی با نشر گزارشی گفته است که شمار زیادی زنان معترض را طالبان زندانی کردهاند، اما هیچکسی حتا خانوادههای آنان، از وضعیت شان در زندانها آگاهی ندارند.
منابع معتبر محلی از هرات در گفتوگو با خبرگزاری مقاومت از قتل یک مرد در این ولایت گزارش دادهاند.
این مرد عبدالغفار نام داشت و روز سهشنبه، ۳۰ عقرب، به قتل رسیده است.
بخش دوم
—————
سوم، شناخت ناقص جریانهای اسلامگرا از سیاستهای پیچیده قدرتهای بزرگ در خاورمیانه؛
جریانهای اسلامگرا به مفهوم امروزی آن که در قالب احزاب و گروههایی مثل اخوانالمسلمین، مجاهدین افغانستان و … شناخته میشوند، خاستگاه پسااستعماری دارند. این جریان...
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، از کمیسیونهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل در بخش مهاجرت خواسته است که از اخراج اجباری پناهجویان افغانستان از پاکستان جلوگیری کنند.
منابع از کابل روز دوشنبه، ۱ عقرب، به خبرگزاری مقاومت میگویند که نیروهای طالبان یک عضو «جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» را بازداشت و زندانی کردهاند.
برخی جریانهای مدافع حقوق زنان، کارزار تازه برای رهایی فعالین حقوق زن و حقوق بشر از زندانهای طالبان به راه انداختند. جریانهای مدافع حقوق زنان میگویند که زندانیها از سوی طالبان بهگونه وحشتناک شکنجه میشوند، تا جایی که زنان زندانی در معرض تعرض جنسی قرار میگیرند.